Guano Apes på Nalen

Igår var jag och såg Guano Apes på Nalen. De är ett tyskt skate-punk band som var stora på 90-talet. Jag hade inte hört talas om dem förrän för några månader sen.

Hur som helst. Dom var skitbra! Ett riktigt röj och riktigt bra musik. Bandet har helt sjukt trogna fans, halva lokalen verkade vara från runtom i Europa och vissa bara följer efter dem på turnén.

Rent fotografiskt var det lite av en mardröm, det fanns massor med lampor men man valde att inte tända dem så ofta och samtidigt. Att säga att det inte fanns något dike är dagens underdrift, scenen var 15 cm hög och jag fick nästan inga bilder på gitarristen eftersom han stod för nära och alltid hade micstativet framför sig. Å (inte bara) jag fick nog några blåmärken… publiken var väldigt entusiastisk… dom skrek så mycket efter låten ”lords of the boards” att bandet ändrade i spel listan och körde den istället för (en av mina favoriter) ”….” men jag fick höra ”this time…..” och massa andra bra låtar istället. Jag är ju inte värsta musikaliska geniet men det kändes som att alla var riktigt bra musiker med. Det svängde även i pauserna.

Men som sagt: en riktigt bra spelning på en riktigt liten scen. Hoppas på att få se dem igen. Undrar vad de skulle åstakomma på en festival?

Några bilder

Den här ovanför gillar jag som bild, men den är inte representativ för Guano Apes. Dom låter inte som den här bilden ser ut. Men jag tycker den är fin.

Den ovanför är en rolig bild tycker jag, den känns _ganska_ öppen i sitt budskap: den ställer fler frågor än ger svar. Som: ”varför har han kalsongerna på huvudet?” Och ”hur kan hon vara så allvarlig om han har kalsonger på huvudet?” eller ”vet hon om att det står någon med kalsonger på huvudet bakom henne?” Vaför inte ”händer det här ofta?” osv.

Den här bilden är ganska representativ för hur spelingen var. Ett himla drag och alla sjunger med.

Fler bilder finns i mitt Guano Apes galleri

Massa fler bilder finns i Festivalphotos galleri med Guano Apes.

så här dagen efter är jag lite mör, men det var sååååå värt det. Mörheten kan ju ha att göra meda att det varit en intensiv vecka på jobbet med. Tror att hela fredag kvällen blir inbokad som lotta tid. Inget internet och inget internet i telefonen heller. å bara liiiiiiiiiite telefon. Man kan ju inte låta bli helt…. ;)