Peace & Love 2011, torsdag

Dagen började BRA mycket bättre än gårdagen,

Veronica Maggio
Öppnade med FULLSATT, eller ja, det var jävligt mycket folk i alla fall. Hon gjorde riktigt bra ifrån sig, jag(!) kände igen många av låtarna och publiken var i extas. Men det var varmt. Men jag gillart!

Sen hade jag väntat på Ziggy Marley, men han i likhet med massa andra Amerikanska akter har massa fotorestriktioner, bara A-fotografer (vi har bara två av fyra, och bara en fick komma in) och massa kontrakt å skit. Men men, jag sprang över till

I Blame Coco
istället. Hade ingen aning om vad det var, men det var skitbra, jag hade svårt att stå still i diket nu igen, så jag tror att vissa av bilderna blev lite onödigt suddiga. Jag kollade upp dem i efterhand det visade sig att det är Stings dotter. Nåja, det var i alla fall skitbra musik! Lyssnar jag här i pressrummet så verkar alla vara eniga om det.

30 Seconds To Mars
Jaha, var fan börjar man? Jag var tvungen att flytta bilen och missbedömde tiden lite så jag sprang typ till 30 Seconds To Mars. Kommer dit, inga fotografer…? Nähe, man får tydligen inte stå i diket överhuvudtaget. Men man får fota från publicken. Tack? Jag blir ju envis så jag trängde mig in i havet och gav mig fan på’t. Så jag fick några bilder i alla fall. Jag övervägde att hämnas och det enda jag har i min makt är ju att publicera bilder där Jarod är ful eller ser konstig ut. Haha! Jag fick flera stycken sådana, men dom är också oskarpa så det skulle bara se ut som om jag inte kan plåta alls, så jag publicerar bara dom braiga bilderna och säger ”stor tack för en sjukt bra konsert” istället. Fan va bra dom är…. *sucka*. Det började regna också.

Men en reflektion är att den karln kan verkligen inte vara något annat än rockstjärna. Sånt enormt messias-komplex, konstant bekräftelsebehov och en utstrålning som få. Jag slog dock rekord i antal bilder på ett band. ca 740 stycken blev det, en bit över 16 gig på ett band. Å för det har jag att visa 22 bilder, varav de flesta är på publiken när dom är på scenen.

Volbeat
Sen var det smack över till nästa glad gäng! Dom här hade jag sett fram emot med, dom var jätteroliga på scenen, och ljuset var ganska bra så jag är rätt så nöjd faktiskt. Det är ju ganska hård musik, vilket gör det ännu roligare att dom är så glada på scenen, ”det är skitkul att spela hårdrock” säger bilderna på något vis. Vill se igen!

Sen fick jag en liten paus och tänkte att jag trillar över till Oskar Linnros och ser vad det är:

Oskar Linnros
Jajks va mycket folk det var! Han var verkligen poppis och scenen grovt underdimensionerad. Sen vägrade man tända all scen belysning så bilderna blev skittråkiga! Men men:

På väg till M.I.A från Oscar så gjorde jag en sån sak man bara kan göra på festivaler. Jag gick förbi ett tält och tänkte ”jäklar vicken bra låt!” Men jag har ju brottom… men va fan, MIA väntar säkert på mig (!) så jag springer in i tältet och hittar:

Dolly Daggers
Dom var verkligen skitbra! Jag ska hålla ögonen efter dom. Det var i princip folktomt i tältet och jag sprang längst fram på en gång, körde i typ en minut, fick 15 bilder totalt, varav 8 är publicerbara. Jämför gärna det med antal och utfall på 30 Seconds To Mars…

M.I.A
För det första var jag osäker på om jag skulle få fota, det har varit så mycket restriktioner med stora artister, men jag chansade. Å fick! Det var en av dom ABSOLUT svåraste plåtningarna jag har gjort och man märkte efter ungefär halva första låten att läget i fotodiket blev lite spänt. Ingen belysning på huvudartisten och en skitstor skärm bakom som lös upp allt, så inget ljus framifrån å massa bakifrån. Gosch. Men jag hoppades och förlitade mig på det underbara RAW formatet och jag känner själv att det gick hem, det blev en helt annan typ av bilder och de var väldigt färglada, men det passade på något vis. Ser så här i efterhand att det blev lite kornigare i mina bilder på bloggen, det är för att det ligger en uppskärpning på dem. Skit samma, jag gillart. :oP

Det gick ett rykte om att under tredje låten ska alla fotografer upp på scenen. Väl in i halva låt två så chasas alla fotografer upp på scenen, men jag stod emot och fotade fotograferna istället… jag kunde ju inte låta bli! Hihi!

Peu!

Alla bilder från dagen hittar ni i:

Galleri: Peace & Love 2011, torsdag

Alla bilder från alla fotografer på Festivalphoto hittar ni här:

Peace & Love 2011 på Festivalphoto