Sonisphere Sverige 2011

Igår gick årets version av Sonisphere Sverige av stapeln. Besökarantalet slutade på 15360 personer. Inte illa, det gick med andra ord bra mycket bättre än jag någonsin kunde ana. Kanonkula!

Mitt favoritband igår måste jag nog säga var Mustasch. Störst var (otippat) In Flames! Detta om man räknar i hur många som blev överburna över staketet avsvimmade innan de tre första låtarna var slut(!). Roligast att fota… finns ingen konkurrans; HELT klart Seventribe. Var man än riktar kameran så missar man fem saker. Det händer så mycket på scenen att man blir vindögd. Jag körde med det vidaste jag har, ändå räckte det inte. Jag fick även äran att intervjua dem igår, något som alltid är aningen kaotiskt! Intervjun kommer i sin helhet i ett nästa inlägg.

Här är några av mina favoritbilder i alfabetisk ordning:

Airbourne:

Arch Enemy:
Den lilla kvinnan med den stora manliga rösten. Grawlar med de bästa av dem!

Dead By April
Jag hörde någon (vet inte om det var i publiken eller om det var i pressrummet) som om nämnde Dead By April som Metalvärldens boy-band.  Jag tror dom har rätt, på sina promo bilder är dom dessutom galet photoshoppade. Här är några bilder, inte alls photoshoppade. Men tre bilder för att illustrera pojkbands-poängen:

Graveyard
var årets 70-talare. Så väl i musikstil som klädstil. Fantastiskt roligt.

In Flames
När jag står där och plåtar så bara känner jag att jag MÅSTE ha plåtat dem tidigare. Men hur jag än tänker och tittar så hittar jag inte att jag plåtat dem. Det visade sig att dock att den glaá gitarristen (Niclas Engelin) även spelar i (startade) Engel, som jag ju plåtat tidigare. Hur som helst så fyllde dom söderstadion och publiken var galen.

Mastodon
Här är mina favoritbilder:

Mustasch
Ralf i all sin storhet!

Seventribe
Man måste nästan se alla bilder, dom finns i galleriet, men här är ett pyttit urval:

Slipknot
Sist ut har vi kvällens huvudakt.

Massa fler bilder hittar du i:

Galleri: Sonisphere Sweden 2011

Alla bilder och lite till finns att titta på och köpa på Festivalphoto.
(Slipknot ej till salu, photorelease)

En kommentar till “Sonisphere Sverige 2011”

Kommentarer är stängda.