Jag och Brittan, del 3

Jag vet ju varken ut eller in, så idag la jag upp frågan på Facebook. ”Ska jag fota Britney Spears?”

Jag har verkligen funderat fram å tillbaka. Problemet i korthet är att man får skriva på Photo Releasen som gud glömde. Brittan har rätt till mina bilder och får göra vad hon vill med dem.

Jag tror inte för en millisekund att hon kommer göra något med dem, eller ens vilja. Problemet är principen. Är det här det första steget till ”jag är med på bilden, alltså har jag rätt till den”? Eller ”det här är min produkt, alltså är bilden min och jag behöver inte betala” Det vore katastrofalt för alla fotografer överallt.

Samtidigt kan man ju inte låta bli att ta fram argumentet med huruvida vilken artist det är, spelar det någon roll? Hade det varit Biffy Clyro hade jag personligen gladeligen åkt över med högupplösta bildera, i Rå format, å byline spelar ingen roll. Om jag för det får en autograf så är jag en happy camper. Men det är ok om de inte hinner med det. Förutsatt att jag plåtat för mig själv, annars hade jag även kollat med uppdragsgivaren. (I Brittan fallet har jag fått ok från Festivalphoto)

Å med det så har jag ju kullkastat argumentet att det är en princip. Det är en princip, beroende på artisten. Å alltså, per definition, inte en princip. Är det kanske en princip att jag inte vill att just Brittan ska ha mina bilder, hon har ju råd med hur många fotografer som helst.

I slutändan så är det upp till vad jag tycker om artisten, jag har ärligt talat inte jättemycket övers för Brittan så för mig spelar det ingen roll. Jag är tredje reserven och skrev upp mig för typ någon vecka sen, bara för att de två andra har fått förhinder och jag kände att de var en kul grej. En kul grej som fick en liten etisk twist, visade det sig.

Vi får se vad min webbomröstning visar! :-)

Nu är det dags för The Baseballs, jag förväntar mig inget Release tjaffs.

REVIDERING!!!! för Biffy Clyro hade jag köpt den bästa kompaktisen tänkbart, bästa biljetterna tänkbart, tältat och stått längst fram. Sen hade dom kunnat få bilderna om dom frågade.