Tips från en legend

Åkej, jag erkänner, jag hade aldrig hört talas om Michael Zagaris, även känd som ”Z-man”. Men Fotosidan publicerade den här intervjun med honom och jag tyckte att det han hade att säga var relevant. Det är heller ingen tvekan om att kar’n har plåtat storheter, länge. Å han vet vad han håller på med.

Han kom med lite tips och råd och jag tror att jag förstår vad han menar med att försöka fånga folks ”essens”. Han tipsar även om att försöka placera dem man porträtterar i en omgivning. Ge dem ett sammanhang kan man säga. När jag fotar försöker jag lista ut vad som är typiskt med någon och sedan fånga det. Så man på något sätt kan fånga den de är i bara en bild. Men ibland bara skjuter man och hoppas på det bästa. :o) Jag har funderat på den här bilden av Henrik Berggren, han är så himla glad, men alla hans fans gråter och musiken är rätt deppo den med. Så jag tror att den här bilden, trots att den är tekniskt bra och rätt fin, inte fångar den han verkligen är. Eller så fångar den precis den han är egentligen, bara det att ingen vet om det… Ojdå, nu blev det djupt så här en söndag kväll! :oP

Här är intervjun, jäkligt ”cheezy” musik men när man tagit sig igenom det är det värt att titta på, å musiken slutar när han börjar prata. Som tur är.

 

Hua vad det regnar och blåser ute… betyder det här att det är höst på riktigt? Måste jag hitta en annan jacka än min älskade jeansjacka?