Tove Styrke på Debaser Slussen

Tove Styrke kom 3a i Idol för några år sedan. Jag gillade henne som artist redan dåvill jag minnas. I år har hon släppt debutplatta och endel låtar är tydligen skrivna i sammarbete med gubben i lådan själv: Adam Olenius. (jag har fotat honom i tre eller fyra olika band, senast Serenades). Ikväll stod hon på Debaser Slussen, en numer lite kultförklarad scen. Kultförklaringen kommer nog tack vare befarad rivning när ombyggnaden av Slussen drar igång, att man haft ganska många klassiska akter där och den mysiga känslan med närhet till publiken. Scenen har dock notoriskt dålig belysning…

Tillbaka till Tove. Jag plåtade henne förra våren då hon var förband till The Ark under deras farväl turné. Hon är fantastisk på scenen, få människor hör hemma lika mycket där och är så bekväma som hon. Musiken är kanske inte min thekopp men jag förstår absolut att andra gillar henne.

Vi fick bara vara kvar tre låtar men på den tiden var kvällens konsert… Lite stel faktiskt. Inte alls samma Tove som sist. Hon stod vid sin mic och sjöng fint, ibland jazzade hon till det och ruskade på huvudet. När jag plåtade henne förra våren var hon lika mycket på knä och omkringspringandes som sjungandes. Publiken försökte verkligen hålla igång och gjorde tappra försök. Sen kan det ju komma igång mer efter att jag inte var där, men jag hann höra/se fem låtar innan jag fått min jacka å hunnit ut. (vi fick enligt tidigare instruktioner inte vara kvar) men under den tiden så var det lite samma sak, lite små moves men inget extremt.

Men musiken är det drag i, hade jag varit en dansare hade jag gärna dansat loss lite, men det blir så oskarpa bilder då… :-)

Här är några bilder:

 

Mash Up International:

Hela galleriet hittar ni på
Galleri: Tove Styrke på Debaser Slussen.