Peace & Love 2012

Nu är jag tillbaka från Peace & Love, sista stora festivalen (i annan stad än stockholm) för mig i år. Skönt att komma hem? Både och, skönt med mitt underbara sovrum som jag saknat så. Jag luktar förmodligen mycket bättre men saknar dom skitiga jeansen som är lite leriga nertill, dammiga och så där mjuka som annars bara mjukisbyxor är. Skönt att slippa ha öronproppar 22 timmar per dygn men öronen känns lite som ett vaccum istället, något saknas.

Jag visste att festivallivet är fysiskt påfrestande så jag kollade vikten före och efter festivalen. Jag gick ner nästan 1,5 kilo på fyra dagar. Om jag rekommenderar festival dieten? Nä, det är mest vatten man förlorar. exempel på hur en dag kan se ut, döm själv om den är nyttig!

 • 9:00 vaknar. Hur kan det vara så ljust i ett så litet rum? drar mörk sjal över ögonen
 • 9:02 somnar om
 • 11:30 vaknar. Hur gick allt igår? Ligger allt uppe och blev bilderna bra? Ojdå. Alvedon
 • 11:35 alvedon verkar, hungrig. Hotellfrukosten stängde för två och en halv timme sen. Börja planera dagen.
 • 14:00 frukost på sprängfyllt McDonalds. (Big Mac med pommes och stor Cola)
 • 14:30 driva runt i Kupolen, köpa en Cola
 • 15:00 häkta på sig några kilo kamerautrustning som hänger med hela dagen och ryggsäck med dator och extra grejer för att sedan bege sig till festivalområdet.
 • 16:30 festival startar, springa runt och fota, anteckna och lyssna på massa braig och endel inte så braig musik.
 • 21:00 står i kö till våffelståndet. Förvånad över hur långa diskussioner personerna bakom kan ha om toppings när det finns två att välja på.
 • 21:20 får min belgiska våffla med chokladsås.
 • 21:22 fortsätter festivala
 • 00:00 går tillbaka till hotellet och sitta/ligga ner och redigera, äter godis och dricker vatten.
 • 04:00 färdig redigerad. hur kan det vara så ljust i ett så litet rum? Drar mörk sjal över ögonen, masserar axlarna som inte riktigt vill slappna av och somnar.

Rins and repeat 4 times.

Det bästa med festivalen var naturligtvis all musik och sen att jag hade sällskap av Sandra. Det var också riktigt roligt att åka skylift! Som Gröna Lund fast utan åksjukan! Det sämsta var att jag blev absolut genomfrusen och förkyld under Billy Idol med påföljden feber under delar av fredag och lördag. Som tur var hade jag de flesta av mina favvis artister under onsdag och torsdag. Festivalraportering när man är frisk är himmelriket, när man är sjuk: not so much. Man kan ofta hålla det i schack med mängder av adrenalin man får av riktigt bra musik men det är kortvarigt och… Ja, inte heller det hälsosamt i längden…

Aja, nog med klagomål och självömkan, här är några av mina riktiga darling bilder från festivalen, inte nödvändigtvis de bästa:


Alla bilder finns i Galleri: Peace & Love 2012
Alla inlägg om Peace & Love finns på LiveNews.se