Bråvalla 2013

Så var den slut, Sveriges största festival 2013. Min sista festival på semestern i år. Vilken resa det har varit, så mycket musik och härliga stunder.

Det är konstigt att man gillar det när man tänker efter. Man jobbar 12-16 timmar om dagen, tre dagar i rad, har få raster, tung last och står eller går minst 10 timmar om dagen, dålig mat, inget betalt. Man trängs, det är regnigt -även på kamera och dator, lerigt överallt och öronproppar är ett måste, emellanåt även i pressrummet. Men jag älskar´t, Goddam how I love it. Redan på fredagen när Green Day skulle gå på börjar separationsångesten, bara en dag kvar?! Fan, tar det slut den här gången med? Varför är inte livet en lång festival?

Så, hemkommen med leriga skor, död rygg och en mage som har mått bättre börjar jag titta tillbaka och ja; det är måndag, de leriga kläderna ligger fortfarande kvar i väskan men jag vill bara ta väskan och åka till nästa festival. Kanske kasta i lite nya underkläder bara. Och äta ett faktiskt mål mat, först, men sen kan jag åka… nähä… semestern lider mot sitt slut och jag måste tillbaka till verkligheten och de 11 månader om året som gör att man kan göra detta en månad om året. Det blir några till festivaler i år men ”bara” mindre endagars i stan, vad som är planerat. Vi får se vad som händer.

Tillbaka till helgen i Norrköping med Josefine, nedan är en lista mina inlägg på LiveNews.se, kolla gärna in alla inläggen.

Här är mina 64 favoritbilder från helgen, i fullständig oordning:

Å den är är en favoritbild för det är den enda bilden jag har sett från den spelningen där man ser ansiktet på karln (Avicii), trots att han stod där framför alla dessa tusen personer och 30-tal fotografer i ett hav av ljus.

Tillägg: Ja, ni ser helt rätt. Jag har BARA plåtat män i helgen. Hur blev det så här? Josefine fotade Eva Dahlgren, The Sounds och Paramore. Mycket fler kvinnor kan jag inte komma på på rak arm att det var på festivalen. En het debatt har gått runt detta (ja, alltså andelen kvinnor i festivalen, inte vad jag har plåtat) MER KVINNLIGA ARTISTER I MUSIKBRANCHEN TACK!