Lollapalooza 2022

Lolla 2022. Det blev av. <3

Att vara tillbaka på Lolla var… overkligt. Man har ju väntat sedan sommaren 2019 på att det ska hända igen. Jag får festivallängt på vägen hem från festivalen, tänk om man hade vetat då att det skulle ta tre år.

Det var så kul att vara tillbaka, svettigt, släpa på utrustning, upptäcka nya band. Sjunga till gamla. Bli överraskad. Alla inläggen på LiveNews från Lolla hittar du här. Vi tar mina band i någon typ av kronologisk ordning:


Fredagen:



Lördagen:



Den Fantastiska Söndagen:


Sist ut för mig på denna heelt fantastiska söndagen var Pearl Jam. Osäker på om jag får lägga upp bilderna här så jag länkar bara direkt till LiveNews inlägget. Det var riktigt roligt att få fota dem igen även om vissa av medlemmarna var svårfotade då festivalscenerna är så ENORMA. Men kul att se och fota dem igen och Eddie är ju verkligen en underhållare av rang. Kul att höra så väl gammalt som nytt. Många hade dock fått gå lite tidigare eftersom det var en söndag och endel jobbade dagen efter. (inte jag! Jag hade semester! Kan tänkas att jag la semestern efter hur Lolla låg i datum…)

Oh, no… Festivalen avslutades lite snörpligt dock, då jag sumpade mitt 24-70 mm objektiv, någonstans mellan Biffy och Pearl Jam försvann det. Min arbetshäst. Jag funderade hela resten av sommaren på vad jag skulle göra. Struntar jag i att köpa ny och bara köper en typ fast 50mm och rör mig själv/beskär istället för att zooma? Pungar jag ut 22 lök för en ny? Det börjar ju bli dags att köpa nytt system snart, jag suktar efter spegellöst, är det dags att uppdatera hela systemet? Nä, det är någon generation och mängder av leveransproblem bort. Så tillslut så köpte jag en ny 24-70 men gick på en Sigma istället, så ”bara” 15 lök. På försäkringen fick jag ut stora 1300 kr eftersom den gamla var många år gammal. En mycket dyr sommar blev det. Jobbigt att 15′ var det billigaste alternativet. Nu väntar jag bara på att få använda den nya gluggen också.