Friska Viljor på Debaser Slussen

Igår gjorde jag en liten avstickare från arenaspelningar och festivaler. Lite skönt att vara tillbaka i mörkret lite grann, ha ett ISO över 1600 och brottas med dåliga ljusriggar. I ett nötskal alltså; vara på Debaser Slussen. Men som någon sa; klarar man att fota under svåra förutsättningar (vilket Debaser Slussen har) så klarar man vad som helst. Å jag lärde mig massor igår/idag. Jag lärde mig hur jag kan underexponera i kameran och sedan hur mycket som går att rädda i RAW så jag slipper gå upp i sjuka 6400 ISOn utan kan jobba på lite behagligare nivåer.

Så om det är någon där ute som vill öva på konsertfoto; Debaser Slussen is the place, där har man INGEN lyx alls: ganska bra ljus bakifrån men inget framifrån, du har inget dike, man spelar sent på kvällarna så de andra som står längst fram är… dansvänligt inställda och har tillräckligt med alkohol i blodet för att inte ALLS bry sig om dig. Med andra ord: det är krig och det är mörkt. Det är dessutom ganska ofta gratis inträde och ingen bryr sig om man fotar då. Går knappt att jämföra med festivalspelningar som ofta har dagsljus, stora diken med trevlig säkerhetspersonal, väldigt vana artister och fotorestriktioner.

nåja, här kommer i alla fall några bilder från igår:


Massa fler bilder, dessutom från förbandet hittar du i

Galleri: Friska Viljor på Debaser Slussen.

Köp bilder på Friska Viljor på Festivalphoto
Köp bilder på Pontus De Wolfe på Festivalphoto

Förresten så har jag äntligen lyckats göra ett macro för att mecka dit en vattenstämpel på bilderna. Det var inte svårare än att göra ett macro. Jag har gjort det flera gånger förut men det har aldrig funkat, jag har bara fått felmeddelanden. Men nu funkar det. Vet inte varför. 25 gången gillt kanske. Dessutom har jag gjort så att även de höga bilderna är bara 640 pixlar höga, förut fick de inte riktigt plats på skärmen. Nu känns det lite bättre.

Tänk vad mycket man kan lära sig på 12 timmar bara man försöker! :o)