Europe och Takida på Sjöhistoriska

Det var länge sedan jag var på någon konsert på sjöhistoriska men det måste ha varit längre sen än jag kunnat ana. Var det verkligen så här litet? Tror dom har ställt scenen lite längre fram… Hoppas det. Eller så har jag sett så väldigt mycket större konserter nu. Tror det är en kombination. :-)

Första bandet Carpark North var riktigt bra. Jag ska verkligen kolla upp dem mer. De är danskar. Lite gitarr, sång, elektroniskt/synthar och ett sabla ös på trummorna. Å ganska glatt faktiskt, även om publiken är väldigt… Av. Jämfört med vad dom kunde varit och skulle bli. Men alla verkade ändå tacksamma för detta band med.

Takida

Jag trodde diket skulle vara knöfullt med fotografer men vi var kanske fyra. Högst. Jag har sett Takida spela…. Jag vågar inte räkna hur många gånger, men jag tror det är ensiffrigt. Men jag kan inte garantera det. Jag är lite töntig, jag vet, men jag blev lite star-struck när dom kom in på scenen. Lite svag i knäna. Scenen var så liten att jag var tvungen att använda vidvinkeln, zoomen hade aldrig gått. Jag fick verkligen skärpa till mig när Robban kom å posade några decimeter från linsen, annars kanske jag trillat ihop i en hög. (men inte skakat, bara försökt resa mig igen)

Det som alltid är håftigast med en Takida konsert är allsången. ALLA kan ALLA låtar. Men idag fick Robban tvinga igång folk. Men alla kunde i alla fall Curly Sue. Annars hade jag blivit besviken på publiken. Kanske är det för att det är Europes hemstad? Eller är bara ackustiken kass i tältet? Alla kan iaf klappa, utom jag, för jag bloggar! :-D nu ska jag nog njuta lite istället!

Takida släppte ju just en ny skiva, jag tror det kan vara lite orsaken till avsaknaden av allsång, man har inte hunnit lära sig de nya låtarna på de fyra dagar som ny skivan varit ute. För publiken blir tokig när den får chansen.

Europe

Det var verkligen Europes kväll ikväll, även om man inte kan tro det när strömmen går mitt i första låten. Inget ljud, bara Ian som bankar kastruller. Men dom finner sig snabbt och joey passar på att gå ner i diket och hälsa på alla fansen. Så klappade han mig på armen när han gick förbi…..!!!!!!!! Bidde nog mer star struck än takida, när jag inser. Jag hade en GIgantisk planch med Joey på när jag var liten. Ovanför sängen. Efter ett tag kan dom inte mjölka längre och går av scenen. Publiken spontansjunger Carrie och kvällens stäpäls allsång är ett faktum. Efter ca 15 minuter fungerar ljudet igen. ”äh, vi kör utan ljus”…..men…. Men… Tack? Men det kom tillbaka ganska snabbt i alla fall.

Jag var tvungen att springa efter de tre första låtarna, jag ska ju trots allt leverera bilder innan jag får gå å lägga mig å klockan ringer Tidigt imorgon. Men oj vad gärna jag hade stannar. Hörde den ”riktiga” versionen av Carrie från busshållsplatsen…. Mera allsång. Vågar inte riktigt tänka på vad som hände under the final countdown. Nåja, jag känner att jag hann få bilderna i alla fall:

tummen upp!

Massa fler bilder på: Galleri: Europe & Takida på Tältturné

Komplettering angående Takidas polisanmälan av Gaffas recension:… alltså. Hm. Ja, jag håller med om att Takidas senaste platta inte är det bästa dom har gjort, den saknar nästan helt kontrast och det är antingen hårt eller mjukt, och faktiskt lite krystat. Men det är en helt okej rockplatta. Dom kan bättre men den är okej. Men va fan. Något vett måste man väl ha när man skriver en recension?! Fantastiskt oproffsigt och bara en bekräftelse på att man inte har tillräckligt med ordförråd eller intelligens att uttrycka sig på ett lämpligt sätt. (läs GPs artikel här, jag vägrar länka till Gaffas)